Bra Recept .nu


Tigerkaka

Kategori: Bakverk

Beskrivning:
(Även kallad Marmorerad kaka)
God och fin sockerkaka med både vanilj och chokladsmak

Så här gör man:
Smörj och bröa en avlång form, ca 1,5 liter.
Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner äggen under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan.
Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon.
Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret.
Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende.
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h.

Tid: 70min
Ugnstemp: 175o



Upplagd av: Fredrik den 19 jun 2014 18:53:36
Senast uppdaterad: 21 jun 2014 23:45:12

Betyg:
Ingridienser Portioner:
200g Margarin
2,5dl Strösocker
3st Ägg
4dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
1dl Grädde eller mjölk
2msk Kakao
1msk Vaniljsocker