Bra Recept .nu


Gratinerad torskfil

Kategori: Huvudrätt

Så här gör man:
* Sätt ugnen på 225grader.
* Smörj in en ugnssäker form med lite smör.
* Blanda bröd, dill och vitlök i en matberedare och kör tills allt är finfördelat.
* Smält smöret.
* Riv osten och tillsätt tillsammans med smöret i matberedaren.
* Skär fisken i portionsbitar.
* Salta, peppra och lägg fisken i en smord ugnssäker form.
* Fördela brödmassan över fisken och gratinera i mitten av ugnen, cirka 20 minuter, tills fisken är genomstekt och brödmassan fått fin färg.
* Täck eventuellt fisken med ugnsfolie en stund på slutet.
* Servera med kokt potatis och grönsallad

Tid: 30min
Ugnstemp: 225o



Upplagd av: Johan den 10 okt 2011 08:54:57
Senast uppdaterad: 10 okt 2011 08:54:57

Betyg:
Ingridienser Portioner:
2Skivor Lantbröd
100g Dill
1st Vitlöksklyfta
2dl Västerbottensost
50g Smör
600g Torskfilé
0,5tsk Salt
1krm Vitpeppar