Bra Recept .nu


Spaghetti och köttfärssås (Lyxig)

Kategori: Huvudrätt

Beskrivning:
En riktigt härlig köttfärssås, som får sin karaktär av tomater och de rotfrukter som ingår. Den här såsen skall koka ihop länge - bortemot en timme - för att bli riktigt bra. Basilikan skall dock inte tillsättas förrän på slutet, för att inte aromen skall försvinna.

Receptet beskriver endast själva köttfärssåsen. Men hur man kokar spaghetti behöver knappast någon närmare förklaring. Servera gärna med riven parmesanost.

Så här gör man:
Finhacka löken och alla rotfrukterna. Hacka vitlöksklyftan mycket fint.

Bryn köttfärsen i olja eller matfett i en stekgryta. När färsen är brynt tillsättes den hackade löken, vitlöken och rotsakerna. Fortsätt att bryna under 5 minuter.

Tillsätt de krossade tomaterna och tomatpurén. Lägg på ett lock och låt det hela puttra under svag värme 45-60 minuter.

Smaka av med salt och peppar, och tillsätt rejält med basilika.

Tid: 60min



Upplagd av: Johan den 09 aug 2011 11:22:04
Senast uppdaterad: 28 feb 2015 13:20:44

Betyg:
Ingridienser Portioner:
250g Köttfärs
1st Gul lök
1st Vitlöksklyfta
1st Palsternacka
1st Morot
1st Rotselleri
2st Krossade tomater på burk
4msk Tomatpuré
* Matfett eller olja
* Salt
* Peppar
* Basilika